Noutati


Sesiune nationala de comunicari stiintifice pentru studentii informaticieni

22/05/2014 14:47:40

Departamentul de Informatica in colaborare cu Asociatia Societatea pentru Tehnologii Computationale organizeaza a 8-a editie a Sesiunii nationale de comunicari stiintifice studentesti ce va avea loc vineri si sambata 30 - 31 mai 2014. Concursul se adreseaza studentilor ce prezinta inclinatie si interes pentru cercetare in domeniul informaticii cat si pentru crearea de aplicatii informatice cum ar fi software educational, software utilitar si pagini web, software pentru afaceri etc.

La editia de anul acesta participa studenti atat din cadrul Departamentului de Informatica, cat si de la Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare. Temele prezentarilor sunt variate, de la aplicatii complexe ale teoriei jocurilor ruland in spate algoritmi din inteligenta artificiala, pagini web conforme standardului HTML 5, pana la aplicatii specializate pentru securitatea datelor dedicate platformei MAC OS, aplicatii cu baze de date sau de sincronizare a datelor pe multiple dispozitive.

Concursul este realizat cu sprijinul mai multor companii de profil, Netvibes, Xevelop, Caphyon, Librarie.Net, Syncro Soft, Star Storage, care se implica atat in sponsorizarea evenimentului cat si in evaluarea lucrarilor candidatilor.
 
Premii importante precum un laptop, o licenta software pentru o aplicatie ce creaza kituri de instalare, vouchere de cumparaturi s.a. vor recompensa cele mai valoroase lucrari. Cuantumul premiilor depaseste 1500 de euro. Pe lânga premii, participantii au sansa sa intre in contact cu reprezentantii companiilor, oferindu-li-se oportunitatea de a urma stagii de practica precum si angajarea in cadrul acestora. Din experienta anilor trecuti, candidatii remarcati au fost contactati si angajati de catre companiile sustinatoare ale evenimentului.

În data de 30 mai se va organiza receptia participantilor care vin din afara Universitatii din Craiova, urmand ca pe 31 mai sa aiba loc prezentarile concurentilor la sala 116, incepand cu ora 9.00. Fiecare prezentare dureaza 15 minute si este urmata de 5 minute de intrebari.

Accesul la prezentari este deschis pentru oricine (studenti, elevi, profesori etc) este interesat de dezvoltarea de aplicatii in domeniul informaticii.