Noutati


Program educatie financiara Autoritatea de Supraveghere Financiara - Global Money Week

03/02/2022 07:56:31

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) va organiza, in perioada 21 – 25 martie 2022, o serie de activitati de educatie financiara in cadrul Global Money Week 2022, o initiativa globala  de educatie financiara sub egida OECD pentru constientizarea importantei faptului ca tinerii trebuie sa capete cunostinte si sa isi formeze abilitati si comportamente pentru a lua decizii financiare sanatoase ai, in cele din urma, pentru a obtine bunastarea financiara.

Pentru a ajuta la educarea financiara a tinerilor si pentru a veni in sprijinul intelegerii practice a modului de functionare a pietei de capital, ASF a dezvoltat un program de educatie financiara prin care ofera posibilitatea studentilor si masteranzilor universitatilor partenere, prin care acestia vor folosi gratuit platforma demo de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si vor invata si experimenta activitatea unui investitor. Aceasta este o activitate didactica practica si nu implica riscuri sau folosirea banilor proprii.

Programul va incepe pe data de 21 martie si va debuta cu un seminar online de training (in intervalul orar 15:00-17:00), sustinut de un intermediar de top din Romania, participarea la acest seminar fiind importanta  pentru a intelege nu numai notiunile de baza ale tranzactionarii si relatiei investitorului cu un intermediar, dar si modalitatea de accesare si functionare a platformei de tranzactionare.

Accesul la platforma demo de tranzactionare va fi disponibil timp de 4 saptamani (pana pe data de 15 aprilie 2022). Pe intreaga perioada, participantii vor avea suportul gratuit oferit de intermediar, in caz ca vor avea nevoie de ajutor sau indrumare. Practic, acest program se bazeaza pe experiente de invatare learning-by-doing, intr-un concept modern de studiu.

Programul este oferit gratuit studentilor Universita?ii Craiova, iar pentru a se inscrie la acest program trebuie sa completeze un formular online (https://docs.google.com/forms/d/1n99nX-hv_ZciXMmiuOZ5diyeM2jXz8LCI_0jEYjZpcs/edit) pana la data de 14 martie a.c. Programul se adreseaza oricarui student sau masterand din Romania, indiferent de specializarea la care studiaza. Mecanismele aferente investitiilor sunt considerate cunostinte de baza in educatia financiara a oricarui adult, iar cunoasterea lor poate avea un efect benefic asupra dezvoltarii individuale.

Cei înscrisi vor primi ulterior link-ul de acces la seminar (Zoom).