Noutati


Campanie de informare online a cetatenilor straini aflati la studii

25/10/2021 20:57:16


Inspectoratul General pentru Imigrari a initiat o campanie de informare online a cetatenilor straini aflati la studii, care doresc sa desfasoare activitati lucrative pe teritoriul Romaniei. Campania are ca scop cresterea gradului de informare cu privire la oportunitatile oferite pe acest sector si constientizarea riscurilor la care se expun in situatia nerespectarii prevederilor legale privind angajarea sau detasarea unui cetatean strain in Romania.

Astfel, pentru evitarea situatiilor derisc, Inspectoratul General pentru Imigrari a pus la dispozitia celor interesati un material informativ, in cadrul caruia sunt prezentate informatii de baza.

Materialul poate fi accesat pe site-ul public disponibil la adresa www.igi.mai.gov.ro, in sectiunea mass-media, comunicate de presa.

http://igi.mai.gov.ro/sites/default/files/proiect_campanie_igi_mar_2021_en_0.pdf 

Cadrul normativ si conditiile in care cetatenii straini proveniti din state terte, non-UE, pot derula activitati lucrative pe teritoriul statului roman sunt stabilite de O.G. nr. 25/2014 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei, respectiv de O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul strainilor in Romania, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare


Adresa SERVICIUL PENTRU IMIGRARI AL JUDETULUI DOLJ