Noutati


Competitia Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni

16/12/2013 19:00:33

  Parlamentul European invita tinerii din România, cu vârste cuprinse între 16-30 de ani, sa se înscrie în competitia “Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni”, concurs organizat de catre Parlamentul European si Fundatia pentru Premiul International Charlemagne din Aachen. Aflata la cea de-a saptea sa editie, competitia se adreseaza tinerilor care au realizat proiecte care promoveaza buna întelegere între popoarele din diferite tari europene, oferind astfel exemple de cooperare între tineri din diferite state membre - cum ar fi evenimente pentru tineret, schimburi de experienta între tineri sau proiecte pe Internet cu dimensiune europeana. 

Înscrierile în cadrul etapei nationale a concursului pot fi realizate pâna la data de 20 ianuarie 2014, urmând ca proiectul declarat câstigator de juriul national din România sa concureze alaturi de celelalte 27 de proiecte câstigatoare din restul statelor membre. În luna aprilie, Parlamentul European va desemna cele 3 mari proiecte câstigatoare, premiul pentru cel mai bun proiect fiind în valoare de 5.000 €, premiul doi de 3.000 €, iar premiul trei de 2.000 €.

  Premiul include, de asemenea, o invitatie oferita membrilor echipelor laureate de a vizita Parlamentul European (la Bruxelles sau la Strasbourg), în toamna anului 2014. Totodata, reprezentantii tuturor celor 28 de proiecte nationale selectate vor fi invitati sa participe la ceremonia de decernare a Premiului Charlemagne pentru tineri europeni, precum si a Premiului International Charlemagne din Aachen, în cadrul unei excursii de patru zile care va avea loc la Aachen, în Germania, în luna mai 2014.

Mai multe informatii despre regulamentul concursului, modul de înscriere, precum si formularul de înregistrare se regasesc la urmatoarele link-uri:

http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/ro/rules.html, 

http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/ro/form.html,

pe care avem rugamintea sa le transmiteti catre potentiali participanti din cadrul institutiei pe care o reprezentati.